Home   Onderhoud   Patronen   Luchtvochtigheid   Randafwerking   Traprenovatie   Portfolio   FAQ   Contact
 

   

Kan parket in een appartement?
Parket kan in appartementen / flats gelegd worden mits er wordt voldaan aan bepaalde dempingsnormen. Meestal moet er namelijk een ondervloer gelegd worden die minimaal 10 decibel geluid reduceert. Deze vloeren zijn getest bij T.N.O. zodat bij eventuele geluidshinder altijd het rapport ter inzage beschikbaar is.

Kan ik parket in een nieuw opgeleverd huis leggen?
In nieuwe huizen is het heel belangrijk dat de betonvloer goed droog is. Ook de muren moeten goed droog zijn. De parketvloer kan niet gelegd worden als de vloer te nat is. Het vocht moet namelijk verdampen. Tegenwoordig zijn nieuwe huizen vaak al goed droog omdat de vloeren vaak maanden vooraf zijn gestort en de c.v. al weken heeft gedraaid.

Kan ik een houten vloer in de keuken leggen?
Ja dat kan, houdt echter rekening met iets meer slijtage en vocht op een houten vloer in de keuken.

Een houten vloer voor de badkamer, kan dat?
De badkamer lijkt niet de meest logische plek voor een houten vloer. Toch is het zeker wel mogelijk om ook in deze ruimte een houten vloer zonder problemen te houden. Zaak is wel dat er met een aantal zaken rekening wordt gehouden: Het hout dat in een badkamer wordt gelegd moet ondoordringbaar zijn voor vocht. Door de verschillende vloerdelen stevig op elkaar te lijmen worden naden en kieren tegen gegaan. Door het hout daarnaast volledig te doordrenken met olie wordt de vloer beschermd tegen het water.

Oude gebruikte vloerdelen werken toch niet?
Hout bevat altijd vocht. Als er geen vocht in het hout zit brokkelt de vloer af. Of je dus een nieuwe vloer hebt of een vloer van 100 jaar oud, dit natuurproduct blijft altijd zetten of krimpen.

Kan ik kleurverschillen verwachten?
Ja nagenoeg altijd. Hout is een natuur product en daarmee zullen er tussen allen planken nuance verschillen te zien zijn. Het is echter zo dat dit juist een speels effect geeft en uw vloer er echter uit ziet. Het is niet voor niets dat de laminaat producenten juist dit kleurverschil er kunstmatig inbrengen. Zodat de vloer beter verkoopt. Hoe hoger de kwaliteit hoe minder kleur verschil.

Is vloerverwarming mogelijk onder parket- en houten vloeren?
Ja, vloerverwarming toepassen onder een gelaagde parketvloer is geen probleem. Vloerverwarming combineren met een massief houten vloer is niet aan te raden.

Wat is de beste richting om het parket te leggen?
Vanuit een technisch standpunt gezien, maakt het niet uit in welke richting u het parket legt. Het is dus een persoonlijke en esthetische keuze. U zult het beste effect krijgen als u de vloer in de zelfde richting legt van de belangrijkste lichtbron en in de zelfde lijn zoals de meest gebruikte deuringang. Als u ramen heeft aan twee zijden die haaks op elkaar staan is het meestal de beste keuze om de vloer in de lengte te leggen van de langste zijde.

Vraagt parket veel onderhoud?
Integendeel, parket trekt geen stof aan. Indien goed afgewerkt wordt het hoogstwaarschijnlijk de meest onderhoudsvriendelijke vloer van uw woning. Stofzuigen en af en toe kuisen met een vochtige doek met het juiste product volstaat.

Wat zijn de voordelen van spanveren?
De houten vloer is snel en eenvoudig te leggen en eventueel verhuisbaar, maar op den duur moet een en ander weer opgespannen worden.

Kan ik meteen na het stukadoren mijn houten vloer leggen?
Liever niet, beter is om even te wachten tot de luchtvochtigheid weer rond de 55 60% schommelt.


Jouw Parket - Copyright 2018